ingrid@acupunctuur-geldrop.nl - T: 06 - 106 451 16
665

Ingrid Stevenaar

Acupuncturist


Wie is Ingrid Stevenaar?

Acupuncturist bij Acupunctuur Geldrop

Van 1989 tot 1992 heb ik de studie Chinese geneeskunde/ acupunctuur gevolgd. Dit tijdens mijn werkzaamheden als fysiotherapeut. Ik ben 10 jaar werkzaam geweest in de fysiotherapie.

De motivatie om de studie Chinese geneeskunde/ acupunctuur te gaan volgen was dat ik ondanks mijn gedegen fysiotherapeutische opleiding klachten tegenkwam die ik niet goed kon verklaren. Ik ging op zoek naar antwoorden op vragen als: waarom melden zich in de herfst veel mensen met schouderklachten in de praktijk ? Of waarom werkt mijn therapie bij de ene patiënt met een tennisarm wel, en bij de andere patiënt met dezelfde klacht niet of nauwelijks terwijl ik toch dezelfde therapie toepas? In de studie traditionele Chinenese Geneeskunde (TCM) leerde ik dat de Dikkedarmmeridiaan en de Longmeridiaan over de schouder lopen en dat die twee meridianen horen bij het element metaal en dat element is weer gerelateerd aan de herfst. Dus toch geen toeval dat er in de herfst meer mensen met schouderklachten zijn en dat een tennisarm bij de een wel en de ander niet geneest, het heeft misschien wel met de spijsvertering te maken of de emotie verdriet die ook bij deze meridianen hoort.. De puzzelstukjes vielen op zijn plaats en mijn inzicht in klachten werd breder. Hier was ik naar op zoek! Ik stuitte op een geneeskunde die heel individueel gericht is met oog voor alles wat er in en om ons heen gebeurt, in de natuur, sociale- en werkomgeving, voeding, emoties etc.

In 1995 ben ik gestart met mijn eigen acupunctuurpraktijk. Nu dus al 20 jaar een vertrouwd adres voor vele patiënten.

De Chinese geneeskunde blijft me boeien. In die 23 jaar dat ik inmiddels als acupuncturiste werk, heb ik me steeds verder verdiept en geschoold.

 • 1989-1992 Acupunctuur Chinese geneeskunde opleiding Jing Ming Antwerpen
 • 1994 Tuina opleiding   E.T.A.A.T.C. Utrecht
 • 2004-2006 Chinese kruidenopleiding  TCM  Postgraduated Amsterd

Behaalde professionele cursussen door Ingrid Stevenaar

 • Oktober 2015 Dryneedling
 • Maart 2014 TCM bij reguliere oncologie behandelingen (TCM Postgraduated)
 • Januari 2014 Gynaecologie: vrouwelijke infertiliteit (Qing-Bai)
 • April 2013/Juli 2014 Dr TAN Balansmethode (ICZO)
 • Juni 2012 Naaldtechnieken (ICZO)
 • April 2011 Kinesiologie en acupunctuur (Yin Tang)
 • April 2011 Hart van acupunctuur (Yin Tang)
 • Maart 2010 TCM Yoga (Qing-Bai)
 • November 2007 Gastro-intestinale aandoeningen (NAAS)
 • April 2007 Zhu’s Scalp Acupuncture (Shenzhou open university)
 • November 2005 Orgaanmassage (Jing Ming)

In 2011 was ik in de gelegenheid geweest om een werkstage in de TCM kliniek Bad Kötzting Duitsland te volgen. In deze kliniek met 60 bedden werken reguliere artsen samen met artsen, professors en therapeuten vanuit China. In de 4 weken dat de patiënten verblijven in de kliniek worden zij intensief behandeld voor  diverse klachten met Chinese kruiden, acupunctuur, taichi / Qicong, dieet met enorm resultaat.

Verder bezoek ik diverse congressen in binnen en buitenland. Voor dit jaar staat het grote internationale TCM congres van Rothenburg ( Duitsland) op mijn programma, waar 1200 beroepsprofessionals samenkomen .

 • Intake gesprek

  Ik start altijd met een uitgebreid intakegesprek en een onderzoek.

 • Behandeling

  Aan de hand van het onderzoek stel ik een behandelplan op. Ook duur, frequentie en het te verwachte aantal behandelingen wordt dan besproken.

 • Vergoeding

  De vergoeding is per zorgverzekeraar en uw keuze van het aanvullende verzekeringspakket verschillend.

 • Contact

  Interesse in Acupunctuur / Chinese geneeswijze? Proberen kan altijd!

Acupunctuur als Geneeswijze voor

Chronische en acute pijnklachten98%
Grote spanning in de spieren (hypertonie)85%
Het verbeteren van de bloeddoorstroming88%
Allergieklachten85%
Klachten aan het bewegingsapparaat70%