Wie ben ik en hoe ben ik in dit mooie vak terecht gekomen?

Ik ben Ingrid Stevenaar, acupuncturist bij Acupunctuur Geldrop

Ingrid Stevenaar
Eigenaresse

Fysiotherapie

Van 1989 tot 1992 heb ik de studie Chinese geneeskunde/acupunctuur gevolgd. Dit tijdens mijn werkzaamheden als fysiotherapeut. Ik ben 10 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut.

Chinese geneeskunde/ acupunctuur

De motivatie om de studie Chinese geneeskunde/ acupunctuur te gaan volgen was dat ik ondanks mijn gedegen fysiotherapeutische opleiding klachten tegenkwam die ik niet goed kon verklaren. Ik ging op zoek naar antwoorden op vragen als: waarom melden zich in de herfst veel mensen met schouderklachten in de praktijk? Of waarom werkt mijn therapie bij de ene patiënt met een tennisarm wel,

en bij de andere patiënt met dezelfde klacht niet of nauwelijks terwijl ik toch dezelfde therapie toepas? In de studie traditionele Chinenese Geneeskunde (TCM) leerde ik dat de Dikkedarmmeridiaan en de Longmeridiaan over de schouder en de arm lopen dat die twee meridianen gekoppeld zijn en  horen bij het element Metaal. Dat element is weer gerelateerd aan de herfst. Dus toch geen toeval dat er in de herfst meer mensen met schouderklachten zijn en dat een tennisarm bij de een wel en de ander niet geneest, het heeft misschien wel met de spijsvertering te maken of de emotie verdriet die ook bij deze meridianen hoort, wist ik toen De puzzelstukjes vielen op zijn plaats en mijn inzicht in klachten werd breder. Hier was ik naar op zoek! Ik stuitte op een geneeskunde die heel individueel gericht is met oog voor alles wat er in en om ons heen gebeurt, in de natuur, sociale- en werkomgeving, voeding, emoties etc.

Professionele cursussen

Jaarlijkse nascholing is verplicht naar reglement van mijn beroepsvereniging NVA. Ik volg meer nascholing dan reglementair verplicht is. Er is altijd nog iets te leren in dit interessante beroep!

April 2020: COVID-19 cursus met professoren uit Wuhan, Australië en Changhai (Hurbal Treatment)
Maart 2020
: Diverse webinars over de rol van TCM bij corona pandemie. 18/3 kath Berry, 23/3 UAT webinar COVID 19
Maart 2020:”Intervisie ontmoeting “ (Oxirider academy) Thema Coronavirus en COVID-19
Juni 2019:” De psychologie van acupunctuur naar Jung”,Arno Roelofs
September 2019: ” Jouney of the needle”.
April 2019; “acupunctuur voor KNO problemen bij duikers”(TCM postgraduated)
Augustus 2018:” Scalp Acupuncture for neurologic and psychosomatic disorders and diseases”.

 

April 2018: ” Endometriose te lijf”.
December 2017
:”The spirit of the practioner and the Art of Needling “, PA KUA
Oktober 2017
: “lets talk about sex”(Jubileumcongres NVA)
Mei 2017
:”Goedaardige vrouwenkwalen” (NVF).
Oktober 2015:
Dryneedling
Maart 2014: TCM bij reguliere oncologie behandelingen (TCM Postgraduated)
Januari 2014: Gynaecologie: vrouwelijke infertiliteit (Qing-Bai)
April 2013/Juli 2014: Dr TAN Balansmethode (ICZO)
Juni 2012: Naaldtechnieken (ICZO)
April 2011: Kinesiologie en acupunctuur (Yin Tang)
April 2011: Hart van acupunctuur (Yin Tang)
Maart 2010: TCM Yoga (Qing-Bai)
November 2007: Gastro-intestinale aandoeningen (NAAS)
April 2007: Zhu’s Scalp Acupuncture (Shenzhou open university)
November 2005: Orgaanmassage (Jing Ming)

Laatste nieuws

Wat is acupunctuur nu eigenlijk en waarvoor kan ik acupunctuur gebruiken? Wordt acupunctuur vergoed door de zorgverzekering?

Zomaar wat vragen die wij middels ons rubriek nieuws beantwoorden.

Werkstage TCM kliniek

In 2011 ben ik in de gelegenheid geweest om een werkstage in de TCM kliniek Bad Kötzting Duitsland te volgen. In deze kliniek met 60 bedden werken reguliere artsen samen met artsen, professors en therapeuten vanuit China. In de 4 weken dat de patiënten verblijven in de kliniek worden zij intensief behandeld voor  diverse klachten met Chinese kruiden, acupunctuur, taichi / Qicong, dieet met enorm resultaat. Een geweldig mooie leerervaring.

Congressen

Verder bezoek ik diverse congressen in binnen en buitenland. Voor dit jaar staat het grote internationale TCM congres van Rothenburg ( Duitsland) op mijn programma, waar 1200 beroepsprofessionals samenkomen .

Acupunctuur-Geldrop aangesloten bij