Massages bij acupunctuur Geldrop

U kunt bij mij terecht voor verschillende soorten massage ter ontspanning of om uw lichaam aan te zetten tot meer balans. Naast klassieke en sportmassage kunt u bij mij ook terecht Chinese massage tuina, orgaanmassage en vitaliteitsmassage. Twee wil ik even nader toelichten.

Vitaliteitsmassage

Deze massage vindt zijn oorsprong in de Chinese Tuina en acupunctuur en is gebaseerd op duizenden jaren ervaring. De massage bestaat uit druk-, klop-, wrijf-en kneedtechnieken, die de spieren weer soepel maken en het meridiaan stelsel activeert.

Door de combinatie met het meridiaan stelsel werkt deze massage op zowel spieren, inwendige organen en de emotionele en psychische gesteldheid van de mens. Na een oosterse vitaliteitmassage ervaart U een zeer diepe activerende ontspanning, mentale rust en een verbondenheid met het lichaam. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van natuurlijke essentiële oliën. Oosterse vitaliteitmassage is een weldaad voor lichaam én geest. Dit is niet alleen ontspanningsmassage. De massage en lichaamsbewustzijn oefening zetten je geest en lichaam aan het werk om jezelf beter te voelen.

Door de vitaliteitsmassage gaat bij vrijwel iedereen de gezondheid vooruit. Het hele lichaam wordt gemasseerd, gebruik makend van wrijvingswarmte. Daardoor worden de miljoenen gevoelige zenuwcellen in de huid gestimuleerd en sturen zij prikkels naar het autonome zenuwstelsel. Dit heeft tot gevolg dat alle organen en stelsels in het lichaam, en het lichaam als geheel beter gaan functioneren.

Energetische Orgaanmassage

De Energetische Orgaan Massage (EOM) werkt met Qi, de levensenergie. Die stroomt door de interne kanalen van het lichaam, nl. de bloedvaten, het zenuwstelsel, het lymfesysteem en de energiebanen (de meridianen). Taoïsten uit het oude China ontdekten dat een mens geregeld energieblokkades ontwikkelt in de interne organen v.n.l. in de buik ons emotionele centrum.

Wanneer de energiestroom in de organen geblokkeerd raakt slaan ze ongezonde energie op. Dit uit zich vervolgens in klachten of negatieve emoties en is voelbaar in de buik. Door het voelen van een soort knopen en obstructies. Dit verhindert de doorstroom van Qi. Deze kennis leidde tot de ontwikkeling van Qi Nei Tsang, de Energetische Orgaan Massage.

EOM zuivert het lichaam van ziekmakende emoties en afvalstoffen en dit door een diepe massage van de buik. Doel is de blokkades op te heffen en de energie weer te doen stromen, waardoor het lichaam beter kan gaan functioneren.

Massages bij acupunctuur Geldrop

Interesse in een tuina,- vitaliteits,- of energetische orgaanmassage bij Ingrid Stevenaar?

Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier of door te bellen naar:
T: 06 – 10 64 51 16
of per mail: E: ingrid@acupunctuur-geldrop.nl