ingrid@acupunctuur-geldrop.nl - T: 06 - 106 451 16

Ingrid Stevenaar is lid van Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) bestaat sinds 1977. De grootste beroepsvereniging voor acupuncturisten in Nederland. De NVA zet zich in voor de erkenning van acupunctuur als geneeswijze en haar leden.

De NVA staat garant voor de hoge kwaliteit van de beroepsuitoefening van de bij haar aangesloten acupuncturisten. De meeste zorgverzekeraars erkennen de NVA als beroepsvereniging en vergoeden de door u ingediende facturen van een acupuncturist die aangesloten is bij de NVA (mits u aanvullend verzekerd bent).

De kracht van de NVA is een open houding, zorgvuldige communicatie, gedegen informatievoorziening en een grote betrokkenheid. Dat dragen we uit naar elkaar en naar de buitenwereld. Bekijk hier onze verwijzing op de website van de NVA.

Wilt u meer weten over de NVA?
Kijk dan eens op de website van de NVA.

nva_logo

Ingrid Stevenaar is lid van Koepel Alternatieve Behandelwijzen.

DeKoepel KAB is een koepelorganisatie waarbij verschillende verenigingen zijn aangesloten.

De koepel KAB waarborgt kwaliteit bij haar aangesloten therapeuten.

De koepel KAB vertegenwoordigd haar leden in alle contacten naar verzekeraars, overheid en andere instanties.

U heeft gekozen voor een natuurlijke behandelmethode. Daarin staat u niet alleen. Naar schatting drie miljoen mensen bezoeken jaarlijks in ons land een natuurgeneeskundige, een acupuncturist, een homeopaat of een andere alternatief zorgverlener.

In ons land is iedereen vrij om de behandelmethode te kiezen die men wil. Maar wist u dat iedereen zichzelf ook zorgverlener of therapeut mag noemen? Ook als hij of zij daar in het geheel geen opleiding voor heeft gevolgd?

Gelukkig hoeft dit uw keus niet te bemoeilijken. Er zijn namelijk beroepsorganisaties die de kwaliteit en de betrouwbaarheid van acupuncturisten, homeopaten en natuurgeneeskundigen controleren. Kiest u voor een zorgverlener die bij één van deze organisaties is geregistreerd, dan weet u dat u met een goedopgeleide zorgverlener te maken heeft. En wat belangrijk is: er bestaat een goede klachtenregeling die tot stand is gekomen in samenwerking met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).
Bent u ontevreden over de manier waarop u behandeld of bejegend bent, dan kunt u een klacht indienen bij de desbetreffende beroepsvereniging.