Acupunctuur behandeling nodig?

Acupunctuur is een Chinese geneesmethode, die als aanvulling op de reguliere geneeskunde kan worden gebruikt, én als directe geneeswijze.Acupunctuur iets voor U ? Dan is Acupunctuur-Geldrop een goed alternatief!

Behandelen met naalden: Acupunctuur

D.m.v. het inbrengen van naaldjes op vastgestelde punten op het lichaam, rem of stimuleer je de energiestromen in het lichaam met als doel het verhelpen van klachten.Het inzetten van de naaldjes voelt als een klein prikje maar doet geen pijn en het prikgevoel trekt snel weer weg.De patient kan de stroming van de Qi vaak voelen als er acupunctuurpunt wordt geprikt. Het voelt aan als een uitstralend kriebelend gevoel volgens een bepaalde baan, de meridiaan.

Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese geneeskunde(TCM). Andere onderdelen van de TCM zijn: Qigong,Tai chi-voedingsleer, Tuina, Kruidentherapie,cupping,  behandeling met warmte via moxakruid( gebrand ruim boven de huid en via de moxalamp ((infra-rood licht). Dit geeft een aangename warmte.

Symptomen van een Qi-leegte (energie tekort)

  • Moeheid
  • Zwakke stem
  • Kortademigheid
  • Hevig transpireren
  • Gebrek aan eetlust
  • Onregelmatige hartslag
  • Veel plassen

Wat is Qi?

Qi is energie, een bewegende kracht in het universum en in het lichaam. Qi stroomt en zet in beweging Vergelijk het met de “zindering” die je kunt zien op een warme dag als je over een asfaltweg rijdt. De warmte van het asfalt zet de lucht erboven in beweging. Qi stroomt ook door het lichaam en zet processen in beweging.

Stoornissen in de energiestroom kunnen pijn en klachten veroorzaken. Qi stroomt via de meridianen door het hele lichaam. Meridianen zijn verbindingslijnen tussen de acupunctuurpunten, verbonden met organen. De behandeling zal erop gericht zijn Qi te harmoniseren.De patiënt kan de stroming van de Qi vaak voelen als een uitstralend kriebelend gevoel volgens een bepaalde lijn( de meridiaan) , wanneer een punt wordt gestimuleerd.

Is gewone acupunctuur niet de juiste behandeling?

Mogelijk is een behandeling op basis van schedel acupunctuur, oor acupuntuur of softlaser acupuntuur de oplossing. Voor meer informatie over deze behandelingen, kijk dan even verder op deze website.

Acupunctuur behandeling nodig?

 Interesse in een behandeling bij Ingrid Stevenaar?

Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier of door te bellen naar:
T: 06 – 10 64 51 16
of per mail: E: ingrid@acupunctuur-geldrop.nl