Dry Needling therapie in Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Someren

Dry needling is een nieuwe methode voor de behandeling van stijfheid en acute of chronische pijn in de spieren. Kenmerkend voor deze klachten zijn drukgevoelige plaatsen in de spieren de zogenaamde Triggerpoints.

Relatie Triggerpoints en Acupunctuurpunten

In ongeveer 80% van de gevallen komt de lokalisatie van Triggerpoint overeen met een acupunctuurpunt( Baldry, Melzack &Wall). De oorsprong van de spierpijnbehandelingd.m.v. Dry needling ligt dan ook in de Chinese geneeskunde en vindt een westerse verklaring in de Triggerpoints. Daarbij kent de Acupuncturist de energetische actie van de punten en kan zo veel extra bieden bij het herstellen van de balans in de spieren en tevens ook in het hele lichaam. Dry needling werkt op de ontspanning van het spierweefsel en acupunctuur werkt daarbij op het balancering, ontspanning van systemen in het hele lichaam. Juist deze combinatie maakt de Dry needlingbehandeling door een acupuncturist zeer effectief. Van oorsprong ben ik  opgeleid als fysiotherapeut en heb veel kennis van spieren, gewrichten en beweging.Hier dus een prachtig voorbeeld van het ontmoeten van oosterse en westerse geneeskunde

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn en stijfheid lokaal in een spier en ook pijn op afstand
  • Bewegingsbeperking in gewrichten
  • Verminderde kracht
  • Pijnontwijkend gedrag: u gaat anders bewegen

Triggerpoints kunnen ontstaan door:

  • Acuut, door verkeerde beweging of ongeval
  • Chronisch door langdurig verkeerde houding of overbelasting
  • Langdurige afwezigheid van beweging doore bijv. gips
  • Mentale en emotionele factoren zoals stress

Dry Needling therapie nodig?

Door mijn ervaring als (regulier opgeleid) fysiotherapeut, weet ik als geen ander dat oosterse en westerse geneeskunde elkaar goed aan kunnen vullen. Interesse in een behandeling bij Ingrid Stevenaar?

Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier of door te bellen naar:
T: 06 – 10 64 51 16
of per mail: E: ingrid@acupunctuur-geldrop.nl