Diagnose & Behandelplan

Als u voor het eerste consult bij mij komt, zal ik bij u een onderzoek verrichten.
Daaruit wil ik gegevens verkrijgen om tot een gedegen diagnose en behandelplan te komen.

Ondervraging (anamnese)

Ik start altijd met een uitgebreid intakegesprek waarbij ik het anamneseformulier, dat u thuis al heeft ingevuld, als leidraad gebruik en een onderzoek. Anamnese naar ziektegeschiedenis, klachten, symptomen, emoties, en vragen specifiek gerelateerd aan de Chinese Geneeskunde over bijv. smaak en klimaat invloeden. Ik vraag u het anamneseformulier thuis uit te printen, in te vullen en mee te brengen bij de eerste afspraak.

Observatie van o.a. de tong en de pols. Deze geven mij aanwijzigen over de energieverdeling en het energieniveau in uw lichaam.
Ook gelaatstint, geur, houding, lichaamstemperatuur geven aanwijzingen wat betreft uw klachten.

Tongdiagnose

De tong is de spiegel van de inwendige organen, alle meridianen zijn er mee verbonden.
Op de tong is veel af te lezen over uw conditie.

Polsdiagnose

De pols wordt aan beide zijde gevoeld. Er wordt gelet op polstempo (snel of traag), ook op diepte van de te voelen slag (oppervlakkig of diep), het amplitudo van de pols, de aard van de slag (onrustig, drijvend, gespannen). In China bedoelt men met de uitspraak ”ik ga mijn pols laten voelen”, “ik ga naar de dokter”.

Behandelplan

Na het onderzoek stel ik voor u een persoonlijk behandelplan op. Dit bespreek ik samen met u. Als u zich kunt vinden in het behandelplan dan vraag ik u de behandelovereenkomst te tekenen, waarna we met de voorgestelde behandeling van start gaan.

Acupunctuur-Geldrop aangesloten bij