Week van de Acupunctuur 2021 – dag 1 – 15 november

Acupunctuur als laatste redmiddel, gekozen uit wanhoop; niet zelden wordt er zo naar gekeken. Pas als al het andere zonder resultaat is geprobeerd, wordt acupunctuur overwogen. Vaak is dat op het moment dat iemand te horen heeft gekregen dat hij of zij moet leren leven met de klacht of aandoening. Dat is geen fijne boodschap en het maakt dat mensen op zoek gaan naar alternatieven. En ja, vaak zijn mensen in dit stadium een tikje wanhopig. Maar zo hoeft het niet te gaan.

Acupunctuur Geldrop

Van oudsher preventief

Het interessante is dat acupunctuur van oudsher juist een preventieve genees-kunde is. Het tegenovergestelde dus van een geneeswijze waarover je kiest als je ten einde raad bent door pijn of ongemak. Regelmatig een acupunctuurbehande-ling ondergaan kan je helpen gezond en fit te blijven. Het kan voorkomen dat je klachten krijgt. Daarom is er alle reden om acupunctuur veel eerder te overwegen in je zoektocht naar genezing. Het heeft vele voordelen:

  • het kan je ondersteunen tijdens een reguliere behandeling.
  • het kan je helpen actief en fit te blijven, ondanks je klacht.
  • het kan je klacht verminderen of zelfs doen verdwijnen.

Eerder naar de acupuncturist

Natuurlijk is acupunctuur geen wondermiddel of quick fix. Soms vergeten mensen dat wel eens en denken ze dat ze met één behandeling van hun klacht verlost zijn. Zo werkt het niet. Omdat acupunctuur een natuurlijke geneeswijze is heeft het wat meer tijd nodig. Natuurlijk kun je na één behandeling al een verandering voelen –
vaak zit je meteen beter in je vel en voel je je energieker – maar meestal komt de echte verbetering na drie á vier behandelingen. Vaak hoor je mensen dan zeggen: Was ik maar eerder gekomen! Alle reden dus om, zoals gezegd, acupunctuur veel eerder te overwegen in het proces. Voordeel daarvan is ook dat hoe sneller je met een klacht naar een acupuncturist gaat, hoe eerder er resultaat zal zijn.

Neem gerust contact op

Heb je al langere tijd een klacht waar geen oplossing voor lijkt te zijn of wil je voorkomen dat je klacht erger wordt? Ben je geïnteresseerd geraakt in acupunctuur als een manier om fit en gezond te blijven?

Neem contact op met Ingrid Stevenaar  Acupunctuur-Geldrop. Zij zal  tijd voor je vrijmaken om je vragen te beantwoorden en je klachten te behandelen.

Acupunctuur-geldrop
06-10645116
ingrid@acupunctuur-geldrop.nl