Week van de Acupunctuur 2021 – dag 2 – 16 november

Het is niet raar dat sommige mensen denken dat acupunctuur pijn doet. Een acupuncturist  werkt met naalden en geprikt worden met een naald doet pijn. Dat weet iedereen. Wat het nog erger maakt is dat niet één naald wordt gebruikt maar meerdere. Tijdens een behandeling steken op allerlei plekken op je lichaam naalden omhoog die een tijdje moeten blijven zitten. Voor sommigen ziet dat er meer uit als een marteling dan als een behandeling die je gezondheid bevordert. Hoe afschrikwekkend het er misschien ook uitziet, een acupunctuurbehandeling doet geen pijn. Hoe kan dat?

Acupunctuur geldrop behandeling

Acupunctuurnaalden zijn geen injectienaalden

Als je denkt aan naalden in combinatie met je gezondheid denk je meestal aan
injectienaalden. Logisch, injectienaalden worden gebruikt om bloed af te nemen of medicijnen toe te dienen. Geprikt worden met een injectienaald kan pijn doen. Gelukkig lijken acupunctuurnaalden in vrijwel niets op injectienaalden. Om te beginnen zijn acupunctuurnaalden heel dun; ze zijn 0,12 mm dik. We kunnen dan ook beter spreken van naaldjes dan van naalden. Ook zijn acupunctuurnaaldjes niet hol zoals een injectienaald maar massief. Er hoeft immers niets doorheen. Een volgend verschil is dat de punt van een injectienaald schuin is afgeslepen en daardoor heel licht in de huid snijdt. Als een acupunctuurnaaldje wordt geplaatst duwt de spitse punt de huid alleen een klein beetje opzij. Er ontstaat dus geen sneetje.

Voel je dan helemaal niets als een acupunctuurnaaldje wordt geplaatst?

Jawel. Soms voel je een klein prikje maar pijnlijk is dat beslist niet. Soms voel je iets wat op een golfje lijkt, alsof er iets op gang wordt gebracht op die plek. Dat is een teken dat er iets gebeurt in je lichaam: de energie (Qi genaamd) gaat stromen. Na een paar seconden ebt dat gevoel weer weg. Iets anders wat je kunt voelen nadat de naaldjes zijn geplaatst is een heerlijke ontspanning die optreedt. Sommige mensen ervaren direct het stress verminderende effect dat een acupunctuurbehandeling kan hebben. Na de behandeling worden de naaldjes voorzichtig verwijderd. Ook dat kan een lichte sensatie geven maar meestal voel je er niks van.

Neem gerust contact op

Heb je al langere tijd een klacht waar geen oplossing voor lijkt te zijn of wil je voorkomen dat je klacht erger wordt? Ben je geïnteresseerd geraakt in acupunctuur als een manier om fit en gezond te blijven?

Neem contact op met Ingrid Stevenaar  Acupunctuur-Geldrop. Zij zal  tijd voor je vrijmaken om je vragen te beantwoorden en je klachten te behandelen.

Acupunctuur-geldrop
06-10645116
ingrid@acupunctuur-geldrop.nl