Week van de Acupunctuur 2021 – dag 3 – 17 november

Acupunctuur is alleen voor mensen die erin geloven
Deze uitspraak hoor je vaak van mensen die terughoudend staan tegenover acupunctuur. Zij kunnen zich niet voorstellen dat een paar naaldjes het verschil kunnen maken voor je gezondheid en al helemaal niet als zo’n naaldje gezet wordt op je enkel terwijl je last hebt van je buik. Voor veel mensen is het hocus pocus die elke logica lijkt te ontberen. Dus moet je er vooral in geloven als je er iets aan wil hebben. Gelukkig werkt acupunctuur ook voor mensen die er niet in geloven.

acupuntuur geldrop week van de

Specialist voor de hele mens

Dat dingen niet logisch lijken betekent niet automatisch dat ze niet werken.
Wat je als logisch ervaart heeft veel te maken met hoe je naar de wereld en de mens kijkt. Als het gaat om gezondheid kan dat nogal verschillen. In de reguliere geneeskunde is de kijk op de mens erg gespecialiseerd geraakt; voor elke klacht ga je naar een andere specialist. In een complementaire geneeswijze als acupunctuur kijkt men naar de mens als geheel en wordt gezocht naar de onderliggende oorzaak van een klacht. Dat kan inderdaad betekenen dat je buikklachten worden behandeld via acupunctuurpunten op je enkel. Als je je verdiept in dit andere mensbeeld wordt acupunctuur al minder onlogisch.

Wetenschappelijke en praktische onderbouwing

Mocht je dit allemaal niet concreet genoeg vinden dan is er nog het inmiddels
omvangrijke wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat acupunctuur wel
degelijk effect heeft. Bezoek eens het Kenniscentrum over acupunctuur.
Daar vind je veel wetenschappelijk onderzoek naar acupunctuur. Ook lees
je daar meer over het mensbeeld waarmee wordt gewerkt. Wist je ook dat
acupunctuur bekender wordt bij artsen en dat zij, op basis van dit wetenschap-pelijk onderzoek, steeds vaker doorverwijzen naar een acupuncturist?

Tot slot is er de jarenlange ervaring dat acupunctuur werkt. Acupunctuur wordt al zo’n vijfduizend jaar met succes toegepast. Het is dus niet alleen onderzoek dat aantoont dat het werkt, ook de praktijk laat dat zien.

Overtuiging helpt, niet alleen bij acupunctuur


Je hoeft dus helemaal niet in acupunctuur te geloven om het te laten werken. Is ‘geloof erin’ dan helemaal niet belangrijk? Soms wel. Als je heel sterk in iets gelooft, helpt dat maar dat geldt niet alleen voor acupunctuur, dat geldt voor elke geneeswijze. Ervan overtuigd zijn dat iets je beter maakt kan ervoor zorgen dat je lichaam zich eerder en makkelijker herstelt. Sommige mensen noemen dat geloof, anderen noemen het de kracht van de geest.

Neem gerust contact op

Heb je al langere tijd een klacht waar geen oplossing voor lijkt te zijn of wil je voorkomen dat je klacht erger wordt? Ben je geïnteresseerd geraakt in acupunctuur als een manier om fit en gezond te blijven?

Neem contact op met Ingrid Stevenaar  Acupunctuur-Geldrop. Zij zal  tijd voor je vrijmaken om je vragen te beantwoorden en je klachten te behandelen.

Acupunctuur-geldrop
06-10645116
ingrid@acupunctuur-geldrop.nl