Week van de Acupunctuur 2021 – dag 4 – 18 november

Behalve acupunctuur is ook de Chinese kruidenleer een toepassing uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupuncturisten kunnen kruiden voorschrijven om de behandeling te ondersteunen of te verdiepen. Helaas bestaan er wat misvattingen over de samenstelling van deze kruiden. Zo zouden er verboden kruiden in zitten en delen die afkomstig zijn van beschermde dieren.

Geldrop acupunctuur de week van

Tijger in de tijgerbalsem?

Gelukkig kunnen we eventuele zorgen hierover direct wegnemen. De kruiden die worden voorgeschreven door een NVA-acupuncturist voldoen aan alle strenge
Europese veiligheidseisen. Het is simpelweg verboden om kruidensamenstellingen te gebruiken waar twijfelachtige bestanddelen in zitten. Daar wordt heel streng op toegezien. Dat betekent dat alle kruiden die je krijgt voorgeschreven door een NVA-acupuncturist veilig zijn om te gebruiken en dat er net zoveel hoorn van een neushoorn in zit als stukjes tijger in tijgerbalsem of bokken in een bokkenpoot. Niets dus. De kruiden die je krijgt voorgeschreven vormen een uitgebalanceerde samenstelling die heel specifiek op jouw behoefte is afgestemd.

Waar komen de geruchten dan vandaan?

Allereerst speelt hier waarschijnlijk het bekende gezegde: onbekend maakt onbemind. De Chinese kruiden die worden gebruikt zijn voor de meesten van ons
onbekend. Toch is een aantal ervan allang niet meer zo exotisch. Denk aan gemberwortel, zwart sesamzaad, bijvoet of zoethoutwortel. Een andere oorzaak is dat enkele jaren geleden in het nieuws verontrustende berichten verschenen over de jacht op neushoorns in Azië vanwege de vermeende heilzame werking van neushoornpoeder. Er werd verondersteld dat dit poeder ook in de Chinese kruidenmengsels werd verwerkt. Wat daarvan waar is, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat dergelijke kruidenmengsels, zoals gezegd, in Europa ten strengste verboden zijn en niet worden toegelaten.

Strenge Europese veiligheidseisen

Er is dus geen enkele reden tot zorg of terughoudendheid als je acupuncturist voorstelt om een kruidensamenstelling te gebruiken ter ondersteuning van de
behandeling.

Neem gerust contact op

Heb je al langere tijd een klacht waar geen oplossing voor lijkt te zijn of wil je voorkomen dat je klacht erger wordt? Ben je geïnteresseerd geraakt in acupunctuur als een manier om fit en gezond te blijven?

Neem contact op met Ingrid Stevenaar  Acupunctuur-Geldrop. Zij zal  tijd voor je vrijmaken om je vragen te beantwoorden en je klachten te behandelen.

Acupunctuur-geldrop
06-10645116
ingrid@acupunctuur-geldrop.nl