ingrid@acupunctuur-geldrop.nl - T: 06 - 106 451 16

TUINA

(spreek uit Twie-na) betekend letterlijk duw(tui) en knijp(na).

Een minder bekend maar effectief onderdeel VAN de TCM (Traditionele Chinese geneeskunde). Het is te vergelijken met de fysiotherapie binnen de westerse geneeskunde. Massagetechnieken,acupressuur manipulaties en bewegingstechnieken worden ingezet om de ENERGIE beweging in de meridianen te verbeteren, obstructies worden opgeheven en de weefsels worden weer goed doorgankelijk voor energiestromen Technieken die aangrijpen op zowel huid, bindweefsel spieren pezen en gewichten als ook de dieper gelegen organen.Het bevat een veelheid aan massage- en manipulatietechnieken. De focus ligt voornamelijk op het aanpassen van het spier- en skeletsysteem en externe weefsels . Het wordt ook gebruikt voor het verminderen van stress, voor ontspanning en slaapstoornissen.

UINA

Dit is een therapievorm die bij baby’s en kleine kinderen uitstekend werkt. Ik behandel de acupunctuurpunten met tuina-massagetechnieken terwijl het kind op de schoot van de ouders kan zitten Daarna instrueer ik aan ouders wat zij zelf thuis kunnen doen en stuur ik die instructie bij in de volgende behandeling.

Gua sha therapie is ook een onderdeel van de TUINA :

Gua betekend schrapen of krassen en sha betekend kwade energie. Deze therapievorm is gericht op het verdrijven van pathogene( ziek makende) factoren (sha). Het wordt dan ook vaak gebruikt om koorts te verdrijven. Het is een massage techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een schraapsteen dit kan zijn een munt, een jade steen, een hoorn of een keramiek lepel. De schraapsteen als instrument neemt de plaats in van de hand.