Het mooie voorjaarsweer is natuurlijk leuk maar het heeft ook een nadeel: zodra het een beetje waait, krijgen veel mensen last van allergische klachten. Tranende ogen, niesbuien en opgezette oogleden zie je nu veel om je heen. Natuurlijk kun je daar wat aan doen: de een grijpt steeds naar zijn allergiepil en koopt tissues in grootverpakkingen, de ander verklaart niezend geen medicatie te willen en sluit zich op in huis. Er is echter nog een andere oplossing: als je een acupuncturist bezoekt, kan hij of zij je snel verlichting van je klachten geven. En als je dat zeven jaar achtereen doet in de allergieperiode, is de kans groot dat de allergie na zeven jaar minimaal is.

Ongeacht welke van de bovenstaande opties je kiest, je kunt ook zelf je klachten verlichten door bepaalde acupressuurpunten te masseren. Het helpt!

Acupressuur, (Pollen)allergie algemeen

Een belangrijk punt bevindt zich bovenop de oorschelpen. Het zijn er dus twee. Als je jezelf ‘optilt’ aan beide oren, heb je ze te pakken. Masseer deze punten elke ochtend en avond twee minuten. Het masseren van deze punten vermindert elke vorm van allergie.

oor acupunctuur Geldrop

Daarnaast is het belangrijk een punt van de long- meridiaan te masseren. Dit punt vind je op de pols, vlakbij de overgang van pols naar de aanhechting van de duim. Je voelt daar een stukje bot dat het einde van je onderarm is. Omdat het punt zich in een groeve in dit bot bevindt, is het raadzaam het gehele bot één minuut te masseren, zowel ’s ochtends als ’s avonds.

hand acupunctuur Geldrop

Tot slot kun je jezelf ‘bij de lurven grijpen’. Deze punten zitten namelijk in je nek.
Pak met je hand je nek vast en beweeg je duim en wijsvinger naar de plek waar de nek overgaat in het achterhoofd. Hier zit, zowel links als rechts van de wervelkolom, een punt dat elke ochtend en avond een minuut gemasseerd kan worden.

nek acupunctuur Geldrop

Niesbuien en acupunctuur

Bij onbedaarlijk en veelvuldig niezen, kun je het volgende punt masseren. Om het te vinden, plaatst je duim en wijsvinger aan weerszijden van de neusvleugels. Als je je hand omhoog naar de neusbrug beweegt, heb je het gevonden. Het punt zit in het vlezige gedeelte, vlak tegen het harde kraakbeen aan. Dit punt kun je masseren om een niesaanval te stoppen maar je kunt het ook elke ochtend en avond twee minuten masseren om het aantal en de intensiteit van de niesbuien te verminderen.

Geïrriteerde ogen door een allergie

Heb je vooral last van tranende, jeukende of opgezette ogen? Dan is het verstandig de gehele oorlel één minuut te masseren zodra de eerste verschijnselen zich voordoen.
Met dit deze tips wordt het voorjaar snel weer een periode om van te genieten!

Kennis maken met Acupunctuur Geldrop?

Kennis maken met Ingrid Stevenaar van Acupunctuur-Geldrop? Neem vrijblijvend contact op met Acupunctuur-Geldrop. ingrid@acupunctuur-geldrop.nl of bel: 06-10645116