ingrid@acupunctuur-geldrop.nl - T: 06 - 106 451 16

Acupunctuur behandeling nodig?

Acupunctuur is een klassieke Chinese geneesmethode, die als aanvulling op de “gewone “reguliere geneeskunde kan worden gebruikt, en als DIRECTE geneesmethode. Wilt u iets anders proberen dan de reguliere zorg? Dan is Acupunctuur-Geldrop iets voor u!

De acupuncturist probeert de balans tussen Yin en Yang ENERGIE te herstellen als die verstoord is. Yin en Yang zijn volgens de Chinese filosofie de oerkrachten VAN het leven die ook in het lichaam werken. De acupunctuur is erop gericht de verstoorde energiehuishouding weer in balans te brengen.

Acupunctuur is niets anders dan het stimuleren of juist remmen van bepaalde energieën door op vastgestelde punten, kleine naaldjes in te brengen Dat voelt als een klein prikje maar doet geen pijn en het prikgevoel trekt snel weer weg . Het herstellen van ENERGIE -evenwicht heeft als doel het verhelpen van klachten.

Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese geneeskunde ( TCM ). Dit betreft behandeling met naalden op acupunctuurpunten om herstel te bevorderen, zoals bij ons in het westen algemeen bekend. Andere onderdelen van de TCM zijn: Chi gong / tai chi / voedingsleer / tuina / kruidentherapie.en misschien minder bekend de behandeling met warmte met moxakruid tot de.Dit moxakruid wordt gebrand ruim boven de huid op acupunctuurpunten en geeft een aangename warmte af en stimuleert de energiestroom

Wat is QI?

Qi is energie, een bewegende kracht in het universum en in het lichaam. Qi stroomt en zet in beweging  Vergelijk het met de “zindering”die je kunt zien op een warme dag als je over een asfaltweg rijd De warmte van het asfalt zet de lucht erboven in beweging lucht er boven in beweging. Qi stroomt ook door het lichaam en zet processen in beweging. Stoornissen in de energiestroom kunnen pijn en klachten veroorzaken. Qi stroomt via de meridianen door het hele lichaam. Meridianen zijn verbindingslijnen tussen de acupunctuurpunten verbonden met organen. De behandeling zal erop gericht zijn Qi te harmoniseren.De patient kan  de stroming van de Qi vaak voelen als er acupunctuurpunt wordt geprikt. Het voelt aan als een uitstralend kriebelend gevoel volgens een bepaalde baan, de meridiaan.

Symptomen van een Qi-leegte ( tekort ) zijn bijvoorbeeld:

  • Moeheid
  • Zwakke stem
  • Kortademigheid
  • Hevig transpireren
  • Gebrek aan eetlust
  • Onregelmatige hartslag
  • Veel plassen

Acupunctuur nodig?

Naast acupuncturist ben ik 10 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut. Ik weet dus als geen ander dat Acupunctuur goed kan aansluiten op een fysio behandeling. Interesse in een behandeling Acupunctuur? Neem vrijblijvend contact op middels het contactformulier of door te bellen naar: T: 06 – 10 64 51 16 of per mail: E: ingrid@acupunctuur-geldrop.nl