Baby’s kun je met acupunctuur uit stuitligging laten draaien. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum.

Zwangere vrouwen wiens baby in een stuit ligt, kunnen baat hebben bij een behandeling met acupunctuur, concludeert onderzoekster Ineke van den Berg van het Erasmus MC. Dat is belangrijk, want als een baby in stuit ligt, geeft dat extra risico voor moeder en kind tijdens de bevalling.

Acupunctuur-zwanger-stuitligging-

Behandeling met een specifieke vorm van acupunctuur

Een behandeling met een specifieke vorm van acupunctuur – Moxa therapie – heeft een aanmerkelijk beter resultaat dan afwachten tot het kind spontaan draait. In 66 procent van de gevallen keerde de baby zich in de 33ste week van de zwangerschap na een behandeling met Moxa therapie uit de stuit. Slechts 34 procent van de baby’s deed dat uit zichzelf; zonder behandeling.

Bij Moxa therapie prikkelt een warme staaf met heet bijvoetskruid een specifiek acupunctuurpunt, waardoor de baby – in veel gevallen – automatisch draait, zodat hij met zijn hoofd naar beneden komt te liggen.

De zwangere vrouw en partner kunnen de behandeling van een acupuncturist leren en zelf thuis voortzetten. Belangrijk is wel dat de vrouwen dit altijd doen in samenspraak met hun behandelend arts of verloskundige.

Kennis maken met Acupunctuur?

 Neem vrijblijvend contact op met Acupunctuur-Geldrop. ingrid@acupunctuur-geldrop.nl of bel: 06-10645116