ingrid@acupunctuur-geldrop.nl - T: 06 - 106 451 16

Deze massage vindt zijn oorsprong in de Chinese Tuina en acupunctuur en is gebaseerd op duizenden jaren ervaring. De massage bestaat uit druk-, klop-, wrijf-en kneedtechnieken, die de spieren weer soepel maken en het meridiaanstelsel activeert.

Door de combinatie met het meridiaanstelsel werkt deze massage op zowel spieren, inwendige organen en de emotionele en psychische gesteldheid van de mens. Na een oosterse vitaliteitsmassage ervaart U een zeer diepe activerende ontspanning, mentale rust en een verbondenheid met het lichaam. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van natuurlijke essentiële oliën. Oosterse vitaliteitsmassage is een weldaad voor lichaam én geest. Dit is geen ontspanningsmassage. De massage en lichaamsbewustzijn oefening zetten je geest en lichaam aan het werk om jezelf beter te voelen.

Een behandeling duurt ca. 45 minuten. Uitgangspunt is dat drie tot vier behandelingen volstaan. Bij behandeling verbetert bij vrijwel iedereen het contact met het lichaam en het bewustzijn van alle delen van het lichaam. Het lichaam voelt meer als één geheel. Door beter contact met het lichaam voel je sneller dat je bepaalde spieren spant, dat je moe bent of dat er iets niet in orde is. Je kan daardoor eerder maatregelen nemen, zoals het rustiger aan doen of een arts raadplegen.

Door de vitaliteitsmassage gaat bij vrijwel iedereen de gezondheid vooruit. Het hele lichaam wordt gemasseerd, gebruik makend van wrijvingswarmte. Daardoor worden de miljoenen gevoelige zenuwcellen in de huid gestimuleerd en sturen zij prikkels naar het autonome zenuwstelsel. Dit heeft tot gevolg dat alle organen en stelsels in het lichaam, en het lichaam als geheel beter gaan functioneren.

De vitaliteitsmassage is eigenlijk een combinatie van onderdelen afkomstig uit verschillende lichaamsgerichte behandelingsmethodes:
  • Shihatsu
  • Yoga
  • Sportmassage
  • Acupressuur
  • Bindweefselmassage