ingrid@acupunctuur-geldrop.nl - T: 06 - 106 451 16

Stoptober! Je kunt het, met tips en acupressuur!

Geplaatst door ingrid in Acupunctuur

De maand oktober is opnieuw omgedoopt tot Stoptober. Met een landelijke campagne wordt elke roker uitgedaagd vier weken niet te roken. En het gaat je lukken! Ook wie zijn toevlucht tot de E-sigaret heeft genomen voelt nu de drang om dat ding aan de wilgen te hangen. Dat is geen onschuldige oplossing gebleken.

Beslissing: Ik stop met roken!

Met huid en haar, ziel en zaligheid achter je beslissing gaan staan is het allerbelangrijkste, daar begint het mee. Daar hou je het mee vol. Acupunctuur is een goede ondersteuning bij dit proces. Maak een afspraak met een acupuncturist bij jou in de buurt.

Daarnaast kun je zelf het een en ander doen om een niet-roker te worden en te blijven. Vermijd zoveel mogelijk de momenten waar je eerder automatisch je sigaretten tevoorschijn haalde, drink minder koffie om onrust te verminderen, houd je handen bezig, ga de natuur in, haal diep adem, snuif de geuren op van zee of bos. Drink water, was je handen op lastige momenten, neem een douche, boek een verwendagje sauna. Fruit en met name vitamine C doen extra goed in deze tijd.

Verleiding van een sigaret

Of je nu wel of niet hulp krijgt bij het stoppen met roken, iedereen kent de momenten waarop het heel lastig is de verleiding te weerstaan. Je maakt jezelf weerbaarder met behulp van acupressuur. Moeilijk? Echt niet!

Acupressuur voor verminderen ontwenningsverschijnselen

Met acupressuur kun je de ontwenningsverschijnselen verminderen die ontstaan door het stoppen met roken. De hiervoor belangrijke zones bevinden zich in het oor. Het enige wat je hoeft te doen, is regelmatig deze zones masseren. Hierdoor neemt niet alleen de behoefte aan nicotine af maar ook je drang om te snoepen. En – heel fijn – onrustgevoelens en onuitstaanbaar chagrijnig zijn worden ook minder.

acupunctuur-geldrop-oor

Ingrid Stevenaar
ACUPUNCTUUR-GELDROP
Legolas 11 Geldrop
06-10645116
ingrid@acupunctuur-geldrop.nl

 

 

Tags: