ingrid@acupunctuur-geldrop.nl - T: 06 - 106 451 16

De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

Geplaatst door ingrid in Acupunctuur

Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben.

 

nieuws-acupunctuur-de-pijnaanvallen-kwamen-door-de-medicatie-heen
Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt. Het aantal mensen dat chronische pijn heeft, is in Nederland geschat op zo’n 2 miljoen. Pijn kan je leven enorm ontwrichten. Juist bij (chronische) pijn is het zeer de moeite waard acupunctuur te proberen. Pijn is van oudsher de bekendste indicatie voor acupunctuur. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels ook aangetoond dat acupunctuur een pijnstillende werking heeft. In verschillende Europese landen is acupunctuur dan ook opgenomen als behandeling in de medische richtlijn bij diverse pijnklachten. In Nederland staat acupunctuur in de medische richtlijn voor de behandeling van aangezichtspijn: www.hoofdpijnpatienten.nl/brochures/richtlijnaangezichtspijn. Over wat acupunctuur kan doen bij aangezichtspijn gaat onderstaand verhaal van patiënte Adi Stolk.

Eerst slikte ik constant de zwaarste pijnstillers, na acupunctuur alleen nog af en toe een aspirientje.

Vanaf 2005 heb ik last van aangezichtspijn (agp). Eerst ben ik naar de huisarts geweest, toen naar de tandarts en de kaakchirurg. Deze laatste vertelde dat ik agp heb. Met deze informatie ben ik weer terug gegaan naar de huisarts en daar kreeg ik medicijnen voorgeschreven. Daarna heb ik nog een neuroloog, een fysiotherapeut en een ostheopaat bezocht. Vijf jaar lang heb ik medicijnen geslikt. Elke keer begon ik met een lage dosis. Als het niet meer werkte, werd de dosis verhoogd. Daarna moest ik weer een andere pil proberen. Ik was dat zo zat. Ook omdat de pijnaanvallen erdoorheen kwamen.

Toen ik in november 2010 naar de Hoofdpijndag in Utrecht ging, sprak Johanna Biemans daar over acupunctuur en pijn. Dit sprak mij erg aan omdat zij duidelijk begreep wat agp is. Ik besloot acupunctuur te proberen. Dat sloeg aan! Ik slik geen medicijnen meer. Nu heb ik nog 3 á 4 keer per jaar een periode met aanvallen, vaak getriggerd door kou, wind, stress of drukte. Zelfs het eten van een appel kan een aanval op gang brengen. In zo’n periode ga ik naar Johanna en dan onderga ik acupunctuur en acupressuur. Na nog twee afspraken is de pijn weg. Heerlijk, zonder medicijnen. Eerst slikte ik constant de zwaarste pijnstillers, na acupunctuur alleen nog af en toe een aspirientje. Ik ben heel blij met acupunctuur en met Johanna!

Adi Stolk

Meer weten over acupunctuur bij pijn: www.nederlandskenniscentrumacupunctuur.nl