ingrid@acupunctuur-geldrop.nl - T: 06 - 106 451 16

Vergoedingen voor acupunctuur 2017

Geplaatst door ingrid in Acupunctuur

Nieuwe vergoedingen en voorwaarden voor acupunctuur 2017

vergoedingen acupunctuur 2017

De premies, voorwaarden en vergoedingen zijn volledig geactualiseerd voor 2017. Acupunctuur is een behandelmethode binnen de traditionele Chinese geneeskunde en een medisch systeem dat volgens velen al meer dan 2500 jaar klachten en ziektes behandeld. Het basisprincipe van acupunctuur is de ‘Chi’, ook wel circulatie van (levens)energie genoemd. Bij ziektes en klachten is er iets mis met deze circulatie, er treden ergens verstoringen of blokkades op of de energiestromen lopen niet zoals ze horen. Acupunctuur kan dan een effectieve oplossing zijn.

Bekijk Vergoedingen Acupunctuur 2017

Via de site van de NVA www.acupunctuur.nl onder het kopje vergoedingen kun je de vergoedingen vergelijken zijn 2016/2017.

Wist u dat een aanvullende verzekering afgesloten kan worden bij een andere verzekeringsmaatschappij?

Aanvullende verzekering kunnen bij een andere zorgverzekering afgesloten worden dan waar uw basiszorgverzekering loopt. U moet dan wel uw huidige aanvullende verzekering opzeggen voor 31 december 2016 maar u heeft dan tot 31 januari de tijd om elders uw aanvullende verzekering onder te brengen. En … wat veel mensen niet weten….alle kosten die u maakt voor behandelingen uit de aanvullende verzekering gaan niet te laste van uw eigen risico !,

Acupunctuur iets voor u?

Hoewel acupuncturisten verschillende technieken toepassen, is de behandeling met dunne naalden de meest bekende methode. Hierbij worden meerdere naalden op specifieke punten op het lichaam aangebracht, de zogenaamde meridianen. Op deze punten circuleert de lichaamsenergie. Met de aangebrachte naalden kan de energiestroom worden beïnvloed zodat de energiestroom verbeterd, energieblokkades verdwijnen en de juiste hoeveelheid energie naar de gebieden stroomt waar dat nodig is.

Voorwaarden en vergoeding Acupunctuur 

Acupunctuur wordt ruim gedekt vanuit de zorgverzekering met aanvullende dekking onder het kopje alternatieve/complementaire geneeswijzen. Voordat je aanspraak maakt op vergoeding, en nota’s naar de zorgverzekeraar stuurt, is het belangrijk om eerst te controleren in hoeverre jouw aanvullende pakket acupunctuur dekt. Er kunnen namelijk voorwaarden en limieten rondom de vergoeding van toepassing zijn. Zo moet de acupuncturist waar je onder behandeling gaat voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Deze worden opgelegd door beroepsverenigingen binnen de acupunctuur. De volgende beroepsverenigingen worden door de meeste zorgverzekeraars erkend:

  • Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) Acupunctuur Geldrop is aangesloten bij de NVA
  • Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV)
  • ZHONG, ofwel de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (NVTCG)
  • Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen Yi (NBCG Yi)
  • Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland (WAVAN)

Als een acupuncturist is aangesloten bij één of meerdere van dergelijke verenigingen, is de kans groot dat de zorgverzekeraar de behandelingen en consulten volledig of gedeeltelijk vergoed.

De vergoeding van acupunctuur kan ook plaatsvinden onder de noemer natuurgeneeswijzen/natuurgeneeskunde. In dat geval komen therapeuten in aanmerking voor vergoeding als zij zijn aangesloten bij een beroepsvereniging voor natuurgeneeswijzen, zoals:

  • Nederlandse Werkgroep voor Praktizijns (NWP)
  • Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT)
  • Vereniging ter Bevordering van Alternatieve geneeswijzen (VBAG)

Let erop dat niet iedere zorgverzekeraar iedere beroepsvereniging erkent.