ingrid@acupunctuur-geldrop.nl - T: 06 - 106 451 16

Met oerkracht de bevalling in

Geplaatst door ingrid in Acupunctuur

Bijna iedere zwangere ziet op tegen de bevalling.

nieuws-acupunctuur-met-oerkracht-de-bevalling-in
Bijna iedere zwangere ziet op tegen de bevalling. Tijdens je zwangerschap krijg je, gevraagd of ongevraagd, regelmatig bevallingsverhalen van anderen te horen. Daar kunnen verhalen tussen zitten over soepele bevallingen maar je krijgt soms ook echte horrorverhalen te verwerken. Die moet je zo snel mogelijk maar weer naast je neerleggen want één ding is zeker: elke bevalling is anders en over het verloop ervan valt vooraf weinig te zeggen. Je kunt wel een aantal dingen doen om de kans op een soepele bevalling zo groot mogelijk te maken. Een acupuncturist kan je daar heel goed bij helpen! Hij of zij kan je bijvoorbeeld helpen bij:
• Stress verminderen.
• Pijn bestrijden.
• Weeën inleiden of soepeler laten verlopen, persweeën verlichten.
• Zorgen dat je energiek de bevalling ingaat.
• Voorkomen dat je met griep of een zware verkoudheid moet bevallen.

Voeding

Zoals je weet, is voeding een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Door vanaf week 37 bepaalde voedingsmiddelen te eten, kun je je lichaam in een optimale conditie brengen voor de bevalling. Onderstaande voedingsmiddelen versterken je uithoudingsvermogen en zorgen ervoor dat je over oerkracht kunt beschikken. Beide kun je tijdens de bevalling heel goed gebruiken. Dat staat vast.

kippensoep met wortel en peterselie aardappelpuree compote van pruimen abrikozen en appels (tutti
frutti)
pijnboompitten
pompoen rijstebrij appelcompote walnoten
venkel zoete rijst rozijnen pistachenoten
peulvruchten hutspot kipfilet honing
gierst wortelen venkelthee kokosnoot
haver peterselie gebonden soepen kaneel

Acupressuur

Behalve voeding is acupressuur een belangrijk hulpmiddel waarmee je de bevalling zo soepel mogelijk kunt laten verlopen. Onderstaande punten mogen regelmatig worden gemasseerd door degene die jou tijdens je bevalling ondersteunt:

Om je geest kalm te houden:

acupressuur-1 acupressuur-2

Om de pijn te bestrijden:                   Om de weeën en de ontsluiting te bevorderen:

acupressuur-3 acupressuur-4

Zelf doen

Als er niemand is die jou kan masseren, is het verstandig van tevoren een pakje spliterwten te kopen. Daarmee kun je de massage namelijk zelf verzorgen. Zo doe je dat:
Plak de spliterwt met de platte kant op een stukje pleistertape en plak de bolle kant op het te masseren punt. Zo wordt het punt vanzelf gestimuleerd terwijl jij je op de bevalling kunt concentreren. Als de pijn je toch teveel wordt, druk dan tussendoor op het punt dat zich op de handrug tussen duim en wijsvinger bevindt.

acupressuur-5
Met deze tips wordt de kans groot dat over een paar weken jouw verhaal ook over een soepele bevalling zal gaan!