ingrid@acupunctuur-geldrop.nl - T: 06 - 106 451 16

Dry needling therapie in Geldrop – Eindhoven

Dry needling is een nieuwe methode voor de behandeling van stijfheid en acute of chronische pijn in de spieren. Kenmerkend voor deze klachten zijn drukgevoelige plaatsen in de spieren de zogenaamde Triggerpoint.

De dry needling behandelmethode richt zich op het uitschakelen van deze triggerpoints , door ze met een naaldje aan te prikken, waardoor een spier langdurig ontspant.Dit aanprikken is niet pijnlijk, maar geeft kortdurend een soort kramp gevoel. Bij dry needling wordt een “droge” ,( dry)acupunctuurnaald gebruikt en geen vloeistof ingespoten.Na de behandeling krijgt u rekoefeningen mee naar huis om de verbeterde situatie te behouden.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn en stijfheid lokaal in een spier en ook pijn op afstand
  • Bewegingsbeperking in gewrichten
  • Verminderde kracht
  • Pijnontwijkend gedrag: u gaat anders bewegen

Triggerpoints kunnen ontstaan door:

  • Acuut door verkeerde beweging of ongeval
  • Chronisch door langdurig verkeerde houding of overbelasting
  • Langdurige afwezigheid van beweging doore bijv. gips
  • Mentale en emotionele factoren zoals stress

Voordeel van dry needling door Ingrid Stevenaar

Relatie tussen Triggerpoints en acupunctuurpunten.

In ongeveer 71% van de gevallen komt de lokalisatie van Triggerpoint overeen met een acupunctuurpunt( Baldry, Melzack &wall). Het succes van de pijnbehandeling in de Chinese geneeskunde vindt dan ook een verklaring in de Triggerpoints. Daarbij kent de Acupuncturist de energetische actie van de punten en kan zo veel extra bieden bij het herstellen van de balans in de spieren maar ook in het hele lichaam. Dryneedling werkt op neutralisering van het (spier)weefsel en acupunctuur werkt daarbij op het neutraliseren van systemen in het hele lichaam. Juist deze combinatie maakt de dry needlingbehandeling door een acupuncturist zeer effectief. Daarnaast ben ik opgeleid fysiotherapeut en heb veel kennis van spieren, gewrichten en beweging.

Heeft u vragen over Dry needling therapie? Stel deze via het contactformulier of bel me.